Sportprogramma's

NOC*NSF heeft de ambitie om bij de beste tien sportlanden in de wereld te horen. Dat haal je niet zomaar, daar is een goede topsportinfrastructuur voor nodig. Daarom zijn er in Nederland topsport-opleidingscentra opgericht op locaties met de beste faciliteiten: Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO’s) en Nationale Training Centra (NTC’s).

Er zijn in Nederland vijf CTO’s: CTO Amsterdam, CTO Papendal, CTO Noord in Heerenveen, CTO Metropool in Den Haag en CTO Zuid in Eindhoven. Zij bieden een omgeving waar de beste talenten en topsporters zich kunnen ontwikkelen. Een stabiele basis, die essentieel is om de top te kunnen bereiken. Ieder CTO heeft zijn eigen topsport- en opleidingsprogramma’s.

CTO Zuid ondersteunt zeven fulltime topsportprogramma’s (zwemmen, waterpolo, schoonspringen, turnen, poolbiljart en autoracen) onder regie van de sportbonden. Daarnaast ondersteunen we zo’n 20 regionale opleidingsprogramma’s en begeleiden we individuele Brabantse topsporters die niet bij een andere CTO zijn aangesloten. Bekijk in ons sportoverzicht wat de verschillende programma’s precies inhouden.

Technisch directeur KNWU Johan Lammerts
“Doordat CTO Zuid de talentontwikkeling van het veldrijden heeft opgepakt, gaat het nu zo goed met het Nederlandse veldrijden.”

Topsportprogramma's

Meer informatie over topsportprogramma's? Klik hier!

Informatie topsportprogramma's

Opleidingsprogramma's

Meer informatie over opleidingsprogramma's? Klik hier!

Informatie opleidingsprogramma's

Individuele begeleiding

Meer informatie over de individuele begeleiding door CTO? Klik hier!

Informatie individuele begeleiding